Yayınlanma Tarihi: 16 Eylül 2013 Pazartesi

Yabancı Uyruklular Lisansüstü Burs Programı

TÜBİTAK 2215 – Yabancı Uyruklular Lisansüstü Burs Programı Türkiye’de tezli yüksek lisans ve/veya doktora yapan veya yapacak olan yetenekli ve üstün başarılı yabancı ülke vatandaşı öğrencilere mali destek sağlayarak bilimsel etkileşimin gelişmesini desteklemek ve uluslararası araştırma zincirini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında burs verilecektir. (Klinik bilimler burs programının kapsamı dışındadır.)

KİMLER BAŞVURABİLİR

Ülkemizde yüksek lisans yapmak isteyen lisans son sınıf öğrencileri

Türkiye’de bir tezli yüksek lisans programına kayıtlı olup, öğreniminin en fazla 3. döneminde bulunan yüksek lisans öğrencileri

Ülkemizde doktora yapmak isteyen yüksek lisans öğrencileri veya mezunları

Türkiye’de bir doktora programına kayıtlı olup, öğreniminin en fazla 6. dönemde bulunan doktora öğrencileri

BAŞVURU KOŞULLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamak (çifte vatandaşlık da dahil),

Başvuru yılının ilk günü itibariyle, tezli yüksek lisans için en fazla 30, doktora için ise 35 yaşından gün almamış olmak,

Daha önce bu program kapsamında burs almamış veya başarısızlık nedeni ile bursu iptal edilmemiş olmak,

TÜBİTAK bursiyeri olmayı gerektiren taahhütnameyi imzalamayı kabul etmiş olmak.

BURSİYERLİK SÜRESİ

Bursun süresi öğrencinin başarılı olması ve danışmanı tarafından doldurulan "izleme formu"nun olumlu olması şartıyla tezli yüksek lisans/doktora öğrenimlerine kayıt tarihinden itibaren yüksek lisans için en fazla 2, doktora için en fazla 4 yıldır. Lisan hazırlık sınıfında burs ödenmez.

Bursiyerlerin, kendilerine tahsis edilen bursa hak kazandıkları tarihten itibaren bir yıl içinde tezli yüksek lisans/doktora öğrenimlerine başlamaları gerekmektedir. Tahsis edilen tarihten itibaren bir yıl içinde kullanılmayan burslar iptal edilir.

BURSUN KAPSAMI

Burs miktarı yüksek lisans öğrencileri için 1.500 TL, doktora öğrencileri için 1.800 TL’dir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Başvuru formu,

2. Bir adet vesikalık fotoğraf

3. Pasaportun kimlik bilgilerini içeren kısmının fotokopisi,

4. Özgeçmişi ve varsa yayınlar listesi,

5. Varsa Danışmanının özgeçmişi ve yayın listesi

6. Yüksek lisans bursu için lisans, Doktora bursu için lisans ve yüksek lisans transkriptlerinin aslı veya noter onaylı sureti (İngilizce ya da Türkçe)

7. İki adet referans mektubu

8. Adayın amacını, tecrübesini açıklayan bir niyet mektubu

BAŞVURU

Başvurular internet üzerinden, http://ebideb.tubitak.gov.tr sayfasından yapılır. Başvuru sistemi son başvuru tarihi günü, 17.30 (Yerel zaman)’da kapanmaktadır. Tüm adayların yukarıdaki belgeleri online başvuru sistemine yükleyerek son başvuru tarihine kadar onaylamaları gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ

Bahar Dönemi : 1-29 Mart 2013

Güz Dönemi : 2- 27 Eylül 2013

Program hakkında daha detaylı bilgi ve belgelere www.tubitak.gov.tr adresinden ya da Proje Koordinasyon Birimi’nden erişebilirsiniz.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ