Yayınlanma Tarihi: 02 Temmuz 2013 Salı

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Yatay Geçiş Takvimi ve Başvuru Koşulları

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda Üniversitemiz yükseköğretim programlarına yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrenciler için başvuru tarihi ve yerleri, sonuçların ilanı, başvuru koşulları, istenen belgeler,  ile kontenjanlar aşağıda belirtilmektedir.

Başvuru Tarihi

Sonuç İlan Tarihi

Kesin Kayıt Tarihi

Yedek Kayıt Tarihi

08.07.2013

16.08.2013

26.08.2013

02.09.2013

04.09.2013

05.09.2013

06.09.2013

Başvuru Yerleri: İlgili Eğitim Birimleri

BAŞVURU KOŞULLARI:

1- Hitit Üniversitesi yükseköğretim programlarında yatay geçişler, Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik, Hitit Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arası Yatay Geçiş İlkeleri ve ilgili diğer mevzuat uyarınca yapılır.

Bu doğrultuda:

a) Önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile lisans diploma programlarının son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

b) Yatay geçiş başvurusu yapacak olan öğrencilerin bulundukları diploma programındaki almış oldukları tüm derslerden başarılı olmaları gerekmektedir.

c) Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması şarttır.

ç) Aynı yükseköğretim kurumunda aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.

d) Yükseköğretim kurumlarında ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dâhilinde yatay geçiş yapabilirler.

e) Dörtlü veya yüzlü sisteme göre elde edilen başarı notlarının birbirine dönüştürülmesinde, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından belirlenen dönüştürme tabloları kullanılır.

f) Değerlendirme esnasında adayların başarı notlarının eşitliği halinde Yükseköğretim Kurumuna ÖSYM tarafından yerleştirildikleri puanlara göre eşitlik bulunan adaylar arasında sıralama gerçekleştirilir. ÖSYM tarafından sınavsız geçiş yoluyla diploma programlarına yerleştirilen adayların başarı notlarının eşitliği halinde ise ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarına göre eşitlik bulunan adaylar arasında sıralama gerçekleştirilir.

g) Yeterli şartları taşıyan aday olması halinde aynı sayıda asıl ve yedek aday belirlenir. Takvimde belirlenen süre içinde başvurmayan asil adaylar yerine yedeklerin başvurusu alınır.

İSTENEN BELGELER:

1- Yatay geçiş yapmak istenilen programın belirtildiği dilekçe.

2- Onaylı transkript (Adayın Üniversitesinin Öğrenci İşleri tarafından onaylanmış olarak, kapalı zarf içinde sunulmalıdır.)

3- Not değerlendirme sistemi, 4’lü veya 100’lük sistemden farklı ise, 100’lük sistemde hangi nota eşdeğer olduğunun onaylı belgesi.

4- Geldiği yükseköğretim kurumunda uygulanmakta olan öğretim planının onaylı (ders içeriği) örneği

5- Disiplin cezası almadığına ilişkin belge.

Not : Eksik belge ve geç yapılmış başvurular, işleme konulmayacaktır.

Formlar ve Belgeler:

Yatay Geçiş Kontenjanları İçin Tıklayınız.