Yayınlanma Tarihi: 03 Haziran 2013 Pazartesi

Üniversitemizde Ebrary Academic Complete ile ProQuest Dissertations & Theses Full Text Veri tabanı Eğitim Toplantısı yapılacaktır

İşletme, Yönetim Bilimleri ve Ekonomi, Bilgisayar ve Bilgi Teknolojisi, Eğitim Bilimleri, Mühendislik, Teknoloji, Sağlık, Biyotıp ve Tıp Bilimleri, Tarih ve Beşeri Bilimleri kapsayan 80.173 Adet elektronik tam metin içeren ve 16 Akademik koleksiyondan oluşan bir (Elektronik kitap) e-kitap veri tabanı olan Ebrary  Academic Complete  ile

Dünyanın her tarafından 1861'den bugüne milyonlarca aranabilir tez bibliyografik künyesi yanında PDF biçiminde indirilebilen 1.4 milyondan fazla tam metin tez ve bitirme ödevi içeren,  basılı kopya olarak satın alınabilecek 2,1 milyondan fazla yayın bulunan PQDT –( ProQuest Dissertations & Theses Full Text) veri tabanı kullacıcı eğitimi 05 Haziran 2013 Çarşamba günü saat 14’ de Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda yapılacaktır.

ProQuest veri tabanı  1997'den bu yana eklenen tezlerin çoğunun tam metnini ve daha eski lisans çalışmaları ile ilgili güçlü bir geriye dönük tam metin kapsamı sunmaktadır. Temmuz 1980'den beri yayımlanan her tez yazarı tarafından kaleme alınmış 350 kelimelik bir özet içermektedir. 1988'den beri yayınlanan master tezleri 150 kelimelik özet içermektedir. 1637'den bu yana yazılan tezler için basit bibliyografik künyeler bulunmaktadır. Uygun durumlarda, PQDT - Full Text tezlerin ve bitirme ödevlerinin 24 sayfalık ön izlemelerini sağlamaktadır.

Toplantıda, Ayrıca tüm araştırmacılarımız sorularına cevap bulabilme imkanı sağlayacaklardır.