Yayınlanma Tarihi: 30 Nisan 2013 Salı

Kanayan Yaramız: Doğu Türkistan İsimli Panel Gerçekleştirilecek

Üniversitemiz ve Çorum Belediyesi işbirliğiyle "Kanayan Yaramız:  Doğu Türkistan" konulu panel, 30 Nisan 2013 Salı günü, saat 19.30'da Turgut Özal Konferans salonunda yapılacaktır.

İnanç, ülkü birliği içinde olduğumuz Doğu Türkistanlı   soydaşlarımız,  bugünde Çin Devleti Yönetiminin sistematik baskı ve zulüm altında yaşamaktadır.  Doğu Türkistanlı panelistlerimiz, Doğu Türkistan'ın dünü, bugünü ve yarınına ilişkin bilgiler verecekleri sunumlarıyla, Çin'de uygulanan bu baskı ve zulüm uygulamalarına, bu çağda kardeşlerimizin  yaşadıkları haksızlıklara dikkat çekecek, konunun Çorum halkının gündeminde yer oluşturmasına çalışacaklardır.

Moderatörlüğünü Üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Yakup CİVELEK'in yapacağı panelde; Üniversitemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ataullah ŞAHYAR, Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat ORHUN,  Satuk Buğra Han Vakfı Başkanı Dr. Alimcan BUĞDA ve Harita Mühendisi Dr. Ali Ruzi ÖZUYGUR konuşmacı olarak katılacaklardır.