Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2013 Cuma

Fulbright Burs Programı 2014 Yılı Başvuruları

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından, Türk öğrencilere yüksek lisans, doktora ve doktora tezi için burs fırsatları sunuluyor.

Son başvuru tarihi: 21 Mart 2014

1-Yüksek Lisans Bursu

Yüksek lisans bursunu kazanan öğrencilere kabul aldıkları okulun eğitim süresine göre 1 ya da 2 akademik yıl boyunca yıllık (okul ücreti ve geçim masrafları dahil) 35,000 Amerikan Doları'na kadar maddi destek ile gidiş-dönüş uçak bileti sağlanır. Verilen burs karşılıksızdır.

Öğrenciler, bursa başvurdukları yıldan bir sonraki yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitimlerine başlamak durumundadırlar. Burs, öğrencinin seçildiği akademik yıl için geçerli olup başka akademik yıla ertelenmesi ya da öğrencilerin programlarına erken başlamaları mümkün değildir.

Öğrencilerin ABD’deki üniversitelere başvuru ve yerleştirme işlemleri, Amerika’da bulunan Institute of International Education (IIE) tarafından yapılmaktadır. Aynı zamanda, bursu almaya hak kazanan öğrenciler bireysel başvuru da yapabilirler. Öğrenciler, okullara başvuru ve yerleştirme sürecinde ABD’de bir başka akademik programa katılamazlar.

Fulbright bursiyerleri, pasaport ve vize işlemlerinden şahsen sorumludurlar.

Bursun karşılığında zorunlu hizmet yoktur; ancak öğrencinin, ABD’deki öğrenimini tamamladıktan sonra, ABD J-1 Vizesi kuralı gereği, Türkiye'ye dönme zorunluluğu vardır.

Eğitim :

• 4 yıllık üniversite mezunları veya 4 yıllık üniversitelerde halen okumakta olup, en geç Temmuz 2015'de mezun olacaklar başvurabilirler.

Not Ortalaması :

• Mezun : Mezuniyet ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.00 ya da 100 üzerinden en az 75 olan;
  • Öğrenci : Güz 2013 dönemi sonrasında genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.00 ya da 100 üzerinden en az 75 olanlar başvurabilirler.

Yaş:  Yaş sınırlaması yoktur.

2. Doktora Bursu

Doktora bursunu almaya hak kazanan öğrencilere 2 yıl boyunca yıllık (okul ücreti ve geçim masrafları dahil) 35,000 Amerikan Doları’na kadar maddi destek ile gidiş-dönüş uçak bileti ve sağlanır. Verilen burs karşılıksızdır.

Doktora programının ikinci yılından sonra Fulbright bursu sonlanacağı için bursiyerler gerekli maddi desteği farklı kaynaklarla (aile, okul, asistanlık vb.) sağlamak zorundadırlar.

Öğrenciler bursa başvurdukları yıldan bir sonraki yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitimlerine başlamak durumundadırlar. Burs öğrencinin seçildiği akademik yıl için geçerli olup başka akademik yıla ertelenmesi ya da öğrencilerin programlarına erken başlamaları mümkün değildir.

Öğrencilerin ABD’deki üniversitelere başvuru ve yerleştirme işlemleri, Amerika’da bulunan Institute of International Education (IIE) tarafından yapılmaktadır. Aynı zamanda bursu almaya hak kazanan öğrenciler bireysel başvuru da yapabilirler. Öğrenciler okullara başvuru ve yerleştirme sürecinde ABD’de bir başka akademik programa katılamazlar.

Fulbright bursiyerleri, pasaport ve vize işlemlerinden şahsen sorumludurlar.

Bursun karşılığında zorunlu hizmet yoktur; ancak öğrencinin ABD’deki öğrenimini tamamladıktan sonra, ABD J-1 Vizesi kuralı gereği, Türkiye'ye dönme zorunluluğu vardır.

Eğitim:

• Yüksek Lisans derecesini almış olan veya 4 yıllık üniversite mezunları;
  • Yüksek Lisans derecesini en geç Temmuz 2015’de alacak olan;
  • 4 yıllık üniversitelerde halen okumakta olup, en geç Temmuz 2015'de mezun olacak olanlar başvurabilirler.

Not Ortalaması:

• Mezun : Yüksek lisans mezuniyet ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.50 ya da 100üzerinden en az 85 olan;
  • Öğrenci : Güz 2013 dönemi sonrasında genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.50ya da 100 üzerinden en az 85 olanlar başvurabilirler.

Doktora bursuna başvurmak isteyen 4 yıllık üniversite mezunları veya öğrencilerinin not ortalamasının da yukarıdaki kriterlere uyması gerekmektedir.

Yaş: Yaş sınırlaması yoktur.

3. Doktora Tezi Bursu

Doktora Tezi Araştırma bursunu kazanan öğrencilere 1 akademik yıl için yıllık (okul ve yaşam masrafları dahil) 35,000 Amerikan Doları’na kadar maddi destek ile gidiş-dönüş uçak bileti sağlanır. Verilen burs karşılıksızdır.

Öğrencilerin ABD’deki üniversitelere başvuru ve yerleştirme işlemleri, Amerika’da bulunan Institute of International Education (IIE) tarafından yapılmaktadır. Öğrenciler okullara başvuru ve yerleştirme sürecinde ABD’de bir başka akademik programa katılamazlar.

Fulbright bursiyerleri, pasaport ve vize işlemlerinden şahsen sorumludurlar.

Bursun karşılığında zorunlu hizmet yoktur, ancak öğrencinin ABD’deki öğrenimini tamamladıktan sonra, ABD J-1 Vizesi kuralı gereği, Türkiye'ye dönme zorunluluğu vardır.

Eğitim:

• Türkiye'de bir doktora programına kayıtlı bulunan ve son başvuru tarihinde tez aşamasına gelmiş olan doktora öğrencileri başvurabilirler. Doktora yeterliğinin alınması değerlendirme kriteri olmayıp, tez konusunun belirlenmiş olması gerekmektedir. Öğrencilerin, ABD’ye giderken Doktora programlarına halen kayıtlı olmaları gerekmektedir.

Not Ortalaması:

• Belli bir not ortalaması başvuru için gerekli değildir.

Yaş: Yaş sınırlaması yoktur.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ