Yayınlanma Tarihi: 28 Kasım 2013 Perşembe

Çocuk Hakları Hibeleri İçin Teklif Çağrısı



 

Temel Haklar ve Yurttaşlık Programı kapsamında, çocuk haklarına öncelik veren 2013 hibeleri için çağrı duyuruldu.

Çocuk hakları ile ilgili öncelikler aşağıdaki konuları kapsamaktadır:

  • Bakımevlerinde ya da gözaltında tutulan çocuklardan sorumlu uygulayıcılar/profesyoneller için çocuk hakları ile çocukla onun yaşına ve bulunduğu ortama uygun şekilde iletişim kurulması konularında eğitim.
     
  • Yargı süreçleri (adli ya da idari hukuk) bağlamında çocuklarla etkileşimde bulunan hukuk ve diğer alanlardaki (örneğin sosyal ve sağlık çalışanları, polis) profesyoneller ve uygulayıcılar için çocuk dostu adalet6 konusunda eğitim kılavuzlarının geliştirilmesi ve uygulanması. Kılavuzlar, AB üyesi tüm Üye Devletlerde erişilebilir ve kolayca kullanıma uyarlanabilir olacak şekilde hazırlanmalıdır. Kılavuzlar pilot uygulamaya tabi tutulmalı ve pilot uygulama neticesinde gerektiğinde proje kapsamında uyarlanabilmelidir.
     
  • Roman çocukların, kendilerini ilgilendiren meselelere dahil edilmeleri amacıyla etkili yaklaşımlar tespit edilerek geliştirilmesi yoluyla, katılımlarının desteklenmesi. Burada amaç Roman çocukların güçlendirilmesi ve yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde anlamlı katılımları için zemin hazırlanması olmalıdır. 
     
  • Çocukların hakları konusunda bilgilendirilmeleri sürecinin yapısal düzeyde iyileştirilmesi. Başka bir deyişle, çocukların genel hukuki haklar bağlamında bilgilendirilmelerine dair iyi uygulamaların pilot çalışmalarının yapılması ya da iyi uygulamaların yaygınlaştırılması. Bunlar çocuklara yönelik hukuki bilgilendirme klinikleri ya da hukuki bilgilendirme mobil birimleri vasıtasıyla uygulanabilir. Bu tür merkezlerin çalışmalarının temeli AB Temel Haklar Sözleşmesi ve BM çocuk hakları sözleşmesinde yer alan haklara dayanmaktadır.    

Başvuruların en geç 12 Mart 2014 saat 12:00’de teslim edilmesi gerekmektedir.

Sorularınızı JUST-FRC-PROGRAMME@ec.europa.eu adresine mail yoluyla iletebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube