Yayınlanma Tarihi: 08 Ekim 2013 Salı

İş Adamlarımıza Çağrı

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi(HİTİTSEM)’nin yoğun çalışmaları sonucunda altyapı çalışmaları tamamlanmış olan ve Üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından verilecek “İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi” nin kayıtları başlamıştır.

27.11.2010 tarih ve 27768 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ”ne göre İş Güvenliği Uzmanının çalıştırılması zorunludur. Üniversitemiz adı geçen eğitimleri verebilmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yetki belgesi alarak eğitim vermeye hazır hale gelmiştir.

İş Adamlarımızın bu ihtiyacının karşılanabilmesi için yapılan hazırlıklar ve eğitim paketi hazırlanmış olup, 21 Ekim 2013 Pazartesi günü ilk eğitim başlayacaktır.

İş Güvenliği Uzmanlığı için Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM) faaliyetlerini de hızlandırarak gerekli çalışmaları tamamlamış olup,  İş Güvenliği Uzmanlığı eğitiminin 90 Saatlik kısmını Uzaktan Eğitim Yöntemi ile vermek üzere çalışmalarını bitirmiştir. Yasaya göre alınan uzaktan eğitimin ardından 90 saatlik örgün eğitim ve 40 saat iş başı uygulama (staj) işlemlerini tamamlayan kursiyerlere Üniversitemiz tarafından eğitimi bitirme belgesi verilecek ve bu belge ile Mayıs ayında yapılacak sınava girmeye hak kazanacaklardır.

Eğitimler Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilecektir. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyeleri tarafından verilecek olan eğitimler Çorum ve Çevre illerin sanayisine destek sağlayacaktır.

Eğitim için www.hititsem.hitit.edu.tr adresinden ön kayıt yaptıran kursiyerler eğitim başlamadan HİTİTSEM’e gelerek kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube