Yayınlanma Tarihi: 30 Ekim 2013 Çarşamba

Kümelenme Destek Programı Başvuruları Açılmıştır

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı başvuru dönemi açılmıştır.

Kümelenme Destek Programı’nın genel hedefi, Ulusal Sanayi Strateji Belgesi’nin çizdiği çerçeve kapsamında, Türk Sanayisinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilmesine ve ağırlıklı olarak yüksek teknolojili ürünleri üreten, nitelikli işgücüne sahip ve aynı zamanda çevreye ve topluma duyarlı bir yapıya dönüştürülmesine katkıda bulunmaktır.

Program, yukarıda ifade edilen genel hedefe katkı sağlayacak, kümelenme teşebbüslerinin başlatılması, etkin ve sürdürülebilir bir şekilde ilerletilmesi için gerekli iş ve işbirliği ortamının oluşturulmasını amaçlamaktadır

Kümelenme birlikteliği içinde aşağıdaki kurum ve kuruşlar yer alabilir.

• İl Özel İdareleri,

• Yerel yönetimler,

• Üniversiteler ve araştırma kurumları,

• Teknoloji geliştirme bölgeleri,

• 18/5/2004 tarihli ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu çerçevesinde kurulan sanayi odaları ile sanayi ve ticaret odaları, borsaları,

• Serbest bölgeler,

• Organize sanayi bölgeleri,

• İhracatçı birlikleri,

• Endüstri bölgeleri,

• Kümelenme Birlikteliği ile ilgili dernekler, vakıflar, kooperatifler, vb. meslekî kuruluş ve teşekküller.

Program’ın özel amaçları aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır:

• Kümelenme birlikteliğinin sürdürülebilir bir şekilde koordinasyonunu ve geliştirilmesini sağlayacak yapıların kurulması ve bu tür yapıların küme koordinasyon kapasitelerinin arttırılması,

• Kümelenme birlikteliğinin kurumsal (üniversite, özel sektör, kamu kurumları) kapsayıcılığının genişletilmesi,

• Küme aktörleri (üniversite, özel sektör, kamu kurumları) arasındaki işbirliği seviyesinin güçlendirilmesi.

Her bir kümelenme birlikteliğinde en az bir sanayi odası veya sanayi ve ticaret odası ve en az bir üniversite yer almalıdır.

Bir kurum veya kuruluş bir başvuru çağrısı döneminde ikiden fazla kümelenme birlikteliğinde yer alamaz.

Kümelenme Destek Programına başvurular online sistem üzerinden kumelenme.sanayi.gov.tr/ adresinden yapılacak olup, söz konusu online sistemin açılış tarihi Bakanlık internet sitesinden duyurulacaktır. Online başvuru sonunda edinilen başvuru numarasını da içeren online başvuru dokümanlarının çıktıları A4 boyutunda, ıslak imzalı olarak bir asıl (3 kopya) ve 4 DVD kopya olarak birlikte, iadeli taahhütlü olarak başvuru bitiş tarihinden önce Bakanlığa gönderilir. Bahse konu postanın geçerlilik tarihi, postadaki mühürlenme tarihidir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.

Posta Adresi:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

REF: Kümelenme Destek Programı (1. Çağrı)

Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü

Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı (Eskişehir Yolu 7.Km) 2151.Cadde No:154

06510 Çankaya /ANKARA

Başka yollarla (örneğin, faks ya da elektronik posta ile) gönderilen ya da başka adreslere teslim edilen başvurular reddedilecektir.  Başvuruların tamamlanması için son tarih 27/12/2013 olup son tarihin teyidi için yollama tarihi, pul damgası tarihi veya tediye tarihi esas alınacaktır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ