Yayınlanma Tarihi: 27 Ekim 2013 Pazar

Rektörümüzün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Milli ve manevi duygular etrafında kenetlenerek sarsılmaz ortak bir iradeyle esaret zincirlerini kıran milletimiz, Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak bağımsızlığını korumayı başardığı gibi 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyet’in ilanı ile demokratik esaslara dayalı yeni bir devlet kurarak bağımsızlık mücadelesinin ruhunu ebediyen yaşatma azmini göstermiştir.

Binlerce şehit verilerek  yakılan bu bağımsızlık ateşini, sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacak olan bizler, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıldönümüne erişmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Gücünü milletimizin ortak iradesinden alarak kurtuluş mücadelemizin ölümsüz eseri olan Cumhuriyet’in; aydınlık bir gelecek için bilimsel bir bakış açısıyla sürekli çalışan, üreten, manevi değerleri gelişmiş, inandığı yolda kendinden emin adımlarla yürüyen yeni nesillerin omuzlarında daima yüceleceğine inancım tamdır.

Bu bilinçten hareketle Cumhuriyetin 90. yıldönümü vesilesiyle, birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anar,  tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım.

 

Prof. Dr. Reha Metin Alkan

 Rektör               

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube