Yayınlanma Tarihi: 21 Ekim 2013 Pazartesi

Bilimsel Araştırma Proje Başvuruları 31 Ekim 2013 Tarihinde Sona Erecektir

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından 2013 yılı üçüncü başvuru dönemi 04 Ekim 2013 tarihi itibari ile başlamış olup 31 Ekim 2013 tarihinde sona erecektir. Proje başvuruları bu dönemden itibaren geçerli olmak üzere Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen “Hitit Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Yönergesi” kapsamında yapılacaktır. Ek’te verilen yönergede detayları görülebileceği gibi bu başvuru döneminden itibaren desteklenecek proje türleri aşağıda sıralanmıştır:

19001-Genel Araştırma Projesi: Hitit Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacıların hazırladıkları kişisel ya da disiplinler arası projelerdir. Bu proje için destekleme üst limiti 20.000 (KDV Dahil) TL olup, SAN-TEZ, TÜBİTAK, TTGV, KOSGEB, AB, Bakanlık Destekli Projeler gibi kurumlara yapılan proje başvurularında proje kabul edilsin veya edilmesin belgelendirilmek kaydıyla ana bütçeye ek olarak %50 artırımlı olarak desteklenecektir.

 19002-Hızlı Destek Projesi: Hitit Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış öğretim elemanları tarafından yürütülen ve başka kurum, kuruluşlar ya da tüzel kişilerce desteklenen ancak bütçe yetersizliği nedeniyle tamamlanamamış projeler ya da kısa sürede tamamlanıp sonuçlandırılacak olan ve süresi 1 (bir) yılı geçmeyen projelerdir. Bu proje için destekleme üst limiti 10.000 (KDV Dahil)  TL’dir.

19003-Yardımcı Doçentler için Bilimsel Teşvik Projesi: Hitit Üniversitesinde görev yapan yardımcı doçentlere akademik kariyerlerine başlayabilmeleri ve bölümlerinde kendi araştırma altyapılarını/araştırma ortamlarını oluşturabilmeleri için bir kereye mahsus olmak üzere verilen ve süresi 2 (iki) yılı geçmeyen projelerdir. Bu proje için destekleme üst limiti 15.000 (KDV Dahil)  TL’dir.

19004-Lisansüstü Tez Projesi: Hitit Üniversitesi öğretim üyeleri danışmanlığında yürütülen ve Hitit Üniversitesine kayıtlı Yüksek Lisans, Doktora, Tıpta Uzmanlık veya Sanatta Yeterlik öğrencilerinin lisansüstü tez çalışmalarını desteklemek üzere tez danışmanının proje yöneticisi olduğu projelerdir. Yüksek Lisans öğrencisi için ilk dönem ders yükünü başarıyla tamamlamış ve tez konusunun belirlenmiş olması, Doktora/Tıpta Uzmanlık/Sanatta Yeterlik öğrencisi için ise tez aşamasına geçmiş olması koşulu aranır. Bu proje için destekleme üst limiti Yüksek Lisans için 10.000 (KDV Dahil) TL; Doktora/Sanatta Yeterlik/Tıpta Uzmanlık için 15.000 (KDV Dahil) TL’dir.

19005-Sanayi İşbirliği Projesi: Üniversite dışındaki kurum/kuruluşlar, sanayici vb. ile Hitit Üniversitesi Öğretim üyeleri veya doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış öğretim elemanlarının müştereken hazırladığı, bütçesinin bir bölümü de üniversite dışındaki proje ortağınca karşılanan, Ar-Ge veya uygulamaya dönük projelerdir. Bu proje için destekleme üst limiti 20.000 (KDV Dahil) TL’dir.                                                             

19006-Uluslararası Araştırma Projesi: Hitit Üniversitesi öğretim üyeleri ile Doktora, Tıpta Uzmanlık ya da Sanatta Yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacılar tarafından yurtdışındaki üniversiteler veya araştırma kuruluşlarında yapacakları araştırma amaçlı çalışmaları içeren projelerdir. Bu proje için aylık 1.000 USD ve ayrıca ulaşım ücreti ödenecektir.

19007-Altyapı Projesi: Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan veya kurulacak olan birimlerin gereksinimi olan makine ve teçhizat alımlarını içeren, ilgili birim adına önerilen ve bilimsel araştırma ile eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yapılan projelerdir.

Yukarıda da görüleceği gibi yeni yönerge çerçevesinde ilk kez 19002-Hızlı Destek Projesi, 19003-Yardımcı Doçentler için Bilimsel Teşvik Projesi, 19005-Sanayi İşbirliği Projesi, 19006-Uluslararası Araştırma Projesi ve 19007-Altyapı Projesi uygulamaya konulmuştur.

Hızlı Destek Projeleri (19002) ile Lisansüstü Tez Projeleri (19004) için başvurular her yılın Mart, Haziran, Ekim ve Aralık ayları içerisinde; diğer proje başvuruları ise, BAP Komisyonu tarafından farklı bir takvim belirlenmedikçe her yılın Şubat ve Ekim ayları içerisinde yapılacaktır.

Bir proje yöneticisi, proje çalışmaları süreci içerisinde 3 (üç) Lisansüstü Tez Projesi ve 2 (iki) diğer proje türlerinden olmak üzere en fazla 5 (beş) proje desteğinden yararlanabilir. Araştırmacı olarak yer alınacak projeler için sayı sınırlaması yoktur.

Hitit Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Yönergesi ve Yönerge Ekleri BAP Birimi Web Sayfasında yer almaktadır.

İlgili Yönergeye ulaşmak için Tıklayınız.

İlgili Yönerge Ek’lerine ulaşmak için Tıklayınız.

 

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube