Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2012 Cuma

14. Din Eğitimi Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı Üniversitemizde Yapılacaktır

Her yıl gerçekleştirilmekte olan Din Eğitimi Anabilim Dalı Koordinasyon toplantılarının XIV.’sü Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ev sahipliğinde 25-27 Mayıs 2012 tarihlerinde Amasya Hamamözü Termal Tesisleri’nde düzenlenecektir. Türkiye’deki İlahiyat Fakülteleri’nin Din Eğitimi Anabilim Dalı’nda görev yapan öğretim elemanlarının katılacağı koordinasyon toplantısında “Yükseköğretimde Din Dersi Öğretmeni Yetiştirme” konusu tartışılacaktır. Toplantının 1. Gününde (26 Mayıs Cumartesi) serbest müzakere yoluyla aşağıdaki konular ele alınacaktır:

1.      Yükseköğretimde Din Dersi Öğretmeni Yetiştirme

2.      İlahiyat Fakültesi Programlarının Yeni Gelişmeler Işığında Değerlendirilmesi

3.      İlköğretim Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Bölümlerinin Yeni Statüsü

4.      Yeni Anayasada Din Eğitiminin Yeri