Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2012 Cuma

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93. Yıldönümü’nü yaşamanın mutluluğu ve coşkusu içerisindeyiz.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, haksızlık ve esaret karşısında Türk Milletine cesaret vermiş, Milli Mücadele’nin başarıya ulaşmasında ve milletimizin kuvvet bulmasında başlıca rol oynamıştır.

ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan ve “Ya İstiklâl ya ölüm!” sözleriyle ölümsüzleşen Milli Mücadelemiz, bağımsızlığımızın kazanılmasında ve hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu gösteren Türk devletinin kurulmasında tarihi bir öneme sahiptir. Büyük Önder ATATÜRK Milli Mücadelenin simgesi olan 19 Mayıs’ı Türk gençliğine ithaf etmiş ve sağlıklı bir neslin yetişmesinde sporun öneminin farkında olarak bu anlamlı günü Gençlik ve Spor bayramı olarak ilan etmiştir.

Üniversitemiz, Cumhuriyet ilkelerine ve geleneklerine bağlı, dünyadaki gelişmeleri takip eden, araştıran ve sorgulayan, lider vasıflı gençler ve ATATÜRK’ün işaret ettiği gibi zeki, çevik ve ahlâklı sporcular yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve aziz vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, değerli öğretim elemanları ve öğrencilerle birlikte, tüm gençlerimizin 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.
                                                                                                                                    

                                                                                                                                     Saygılarımla.
                                                                                                                         Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
                                                                                                                                           Rektör

 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube