Yayınlanma Tarihi: 28 Aralık 2012 Cuma

Vefatının 76. Yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’yu Saygı ve Rahmetle Anıyoruz

Milletimizin yetiştirdiği büyük değerlerden biri olan, İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Akif ERSOY, Türk milletinin uğrunda savaştığı değerleri ölümsüz mısralarda ebedîleştirerek birçok konuda milletimize örnek olmuştur. Mehmet Akif ERSOY, Milli Mücadelemize katkıları, başta İstiklal Marşımız olmak üzere eşsiz eserleri; inancı, azmi, bilgisi, çalışkanlığı ve vatansever kişiliği ile milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir.

Hitit Üniversitesi camiası olarak bizler, Türk Milleti’nin en zor zamanlarında dahi, güçlü iradesi, üstün öngörüsüyle milletimize rehberlik etmiş olan Mehmet Akif ERSOY’un fikirlerinden ilham almaya devam edeceğiz.

Kıymetli eserleriyle ufkumuzu aydınlatmaya devam eden Mehmet Akif ERSOY’u vefatının 76. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ