Yayınlanma Tarihi: 09 Ocak 2012 Pazartesi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın Gazeteciler Günü Mesajı

Günümüzde iletişimin en etkili kanallarından olan Basın, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve anlatım özgürlüğünün güvencesidir. Yerel ve ulusal basın mensupları, zaman, mekân gibi koşullara aldırmadan bu asli görevin gereğini yerine getirmek için fedakârca görev yapmaktadırlar.

Gerek üniversitemizin gerekse ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesinde büyük katkıları bulunan ve demokratik, laik, parlamenter ve hürriyetçi sistemlerde yasama, yürütme ve yargının yanında çok önemli bir dördüncü kuvveti ifade eden basın mensupları, demokrasilerin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini başarıyla yerine getiren basın mensuplarının olması bölgemiz ve ülkemiz adına büyük önem arz etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, değerli basın çalışanlarının “Çalışan Gazeteciler Günü” nü tebrik ediyor, tüm basın mensuplarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum.

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN

Hitit Üniversitesi Rektörü