Çorum Valisi Mustafa Çiftçi “Dil Kardeşliği” Çalışmasını Ziyaret Etti

13 Mayıs 19
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi “Dil Kardeşliği” Çalışmasını Ziyaret Etti

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Üniversitemiz Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından başlatılan  “Dil Kardeşliği” adlı pilot çalışmayı ziyaret etti.

Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu Lisesi ve Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sürdürülen çalışmada öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Mustafa Çiftçi, öğrencilerin çalışmalarına katılarak onlarla bir süre sohbet etti. Çalışmanın önemini vurgulayan Vali Çiftçi, ortaokul uygulamasını da yerinde görmek amacıyla programına dâhil etti.

Çalışma Türk öğrenciler ile göçmen öğrenciler arasındaki etkileşimi arttırmayı amaçlamakta olup lise ve ortaokul öğrencileri arasında oluşturulan gruplarla öğrencilerinin birbirlerine ana dillerini (Türkçe ve Arapça) öğretmeleri sağlanmaktadır.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü