İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Farkındalık Oluşturma

09 Mayıs 2018

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği çalışmalarında öncelikli amaç, çalışanların sağlığını korumaktır. Bu konunun önemini topluma duyurmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 4 -10 Mayıs tarihleri arasında İş Sağlığı ve Güvenliği haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu bağlamda, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Berna Gür ve İSG Programı öğrencilerimiz, Risk Etmenleri Dersi kapsamında bilgilendirme sunumu ve tiyatro gösterisi hazırladılar.

Dr. Öğr. Üyesi Berna Gür sunumunda, iş kazası nedir, iş kazalarının temel sebepleri, unsurları, iş kazası istatistikleri, yaşanmış iş kazaları örneklerini ve iş kazalarında İSG yaptırımlarını Yüksekokul Akademik Personeli ve Öğrencilerimize aktardılar.

Etkinlikte ayrıca İSG Programı öğrencilerimiz Nisanur Özöndel ’in sunduğu, Ali Tayyar Mesonali, Kazım Civelek, Volkan Büyükbozkurt, Ramazan Şahin ve Kader Binyıl ’ın rol aldığı "Bize Birşey Olmaz" isimli tiyatro gösterisi sergilendi. Etkinlik süresince öğrencilerimiz Nurcihan Ergişi, Saliha Kendirci, Beyza Nur Ergenç‘in hazırlamış oldukları madende İş Sağlığı ve Güvenliği maket çalışmaları ve Şüheda Batu, Nesibenur Karaduman’ın çizmiş oldukları İş Sağlığı ve Güvenliği karikatürleri sergilendi.

Dr. Öğr. Üyesi Berna Gür öğrencilerimiz ile birlikte düzenlenen etkinlikten mutluluk duyduğunu dile getirerek. İSG tiyatrosu etkinliğimiz için kurgu yazarı olan Osmancık Ömer Derindere İSG Programı mezunumuz C sınıfı uzmanı Damla Güvenir’e, katkılarından dolayı Öğr. Gör. Onur Balcan’a ve Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Barış Ayar’a teşekkürlerini ilettiler.

İş Sağlığı ve Güvenliği haftası kapsamında düzenlenen etkinlik, Yüksekokul Personelimiz ve öğrencilerimiz tarafından ilgiyle takip edilmiştir.

İlgili Fotoğraflar