Meslek Yüksekokulumuz Lise Öğrencilerine Tanıtıldı

05 Nisan 2018

Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri, Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret etti.

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi  Kadir Erol’u ziyaret eden öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde, okul hakkında bilgi alarak sohbet etti.

Lise öğrencileri, yaklaşan sınavı öncesi, tercihlerini yaparken dikkat etmeleri gereken konular, üniversite öğrenciliğinin avantajları, dört yıllık bir fakülteye geçiş olanakları, dersler, kazanımlar ve barınma gibi konular hakkında detaylı bilgi aldı.

Sosyal Tesisler, Yemekhane, Kantin, Spor Alanı öğrencilere gezdirilirken Üniversitemiz Burs İmkânlarından; Öğrenim Bursu, Yemek Bursu ve Kısmi zamanlı olarak öğrencilerin çalışmasına olanak sağlayan kısmi zamanlı burs hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Meslek Yüksekokulumuzda bulunan derslikleri gezerken Meslek Yüksekokulumuzda uygulanan Çift Anadal Programı sayesinde öğrencilerin aynı anda iki program okuyarak çift diplomaya sahip olabilecekleri,  2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemiz Meslek Yüksekokullarında uygulanacak İşyeri Uygulaması Eğitimini merkeze alan 3+1 modeli hakkında bilgi verildi. Bu aşamada sistem ile ilgili yapılan uygulamalar, alt yapı çalışmaları hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Bu uygulama sayesinde Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri mezun olduktan sonra sahip oldukları tecrübe sayesinde daha rahat iş bulma imkânına sahip olabilecekleri hususu vurgulanarak öğrencilere Hitit Üniversitesinin, Osmancık Ömer Derindere  Meslek Yüksekokulunun kapılarının her zaman açık olduğu vurgulandı.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kadir  Erol, ziyaretlerinden dolayı öğrencilere teşekkür etti.

İlgili Fotoğraflar