Fakültemizde “Tıbbi Mikoloji” Eğitimi Gerçekleştirildi

08 Mart 2018

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Tıbbi Mikoloji Derneği iş birliğinde hekimlere yönelik “Tıbbi Mikoloji” eğitimi gerçekleştirildi.

Bağışıklık sistemi normal hastalarda çoğunlukla dermatolojik sorunlara yol açması nedeniyle ihmal edilen mantar hastalıkları özellikle bağışıklık sistemini baskılayan AIDS, kanser gibi hastalıkların yaygınlaşması nedeniyle yeniden önem kazanmaya başlamıştır. Bağışıklık sistemi bozuk bu hastalarda iç organları da tutan enfeksiyonlar oluşturan mantar hastalıkları son yıllarda giderek artan oranlarda saptanmakta ve hayatı tehdit etmektedir.

Bu kapsamda mantar enfeksiyonları ile oluşan hastalıkların tanı, tedavi ve korunma yollarının güncel bilgiler ışığı altında ele alındığı “Tıbbi Mikoloji” eğitimi Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Tıbbi Mikoloji Derneği iş birliğinde 26 Şubat- 2 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden tıbbi mikrobiyoloji uzmanları, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları yanı sıra bu alanlarda uzmanlık eğitimi gören asistanların da katıldığı eğitim, Tıbbi Mikoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Tümbay tarafından verildi. Beş gün süren eğitimde yüzeyel deri mikozları, deri-altı mikozları, fırsatçı mikozlar, endemik sistemik mikozlar, mantarlara aşırıduyarlılık, mikotoksinler ve antifungal kemoterapi İlaçları konularına değinildi. Eğitim sonunda Mikoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Tümbay tarafından katılımcılara sertifikaları verildi. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. M. Ömer Bostancı tarafından katkılarından ötürü Mikoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Tümbay’a teşekkür belgesi takdim edildi.