3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Düzenlenen "Farkında mısınız?" Konulu Seminer Gerçekleştirildi

05 Aralık 2018

Fakültemiz Engelli Öğrenci Birim temsilcisi Arş. Gör. Erdener Özçetin tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ‘Farkında mısınız?’ konulu seminer verildi. Seminerde potansiyel engellilik, engelsiz üniversite kavramı ve engelsiz üniversite olarak Hitit Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalardan bahsedildi. Dünyada ve ülkemizde engelli bireyler için geliştirilen teknolojilerden örnekler detaylandırıldı. Bu seminer kapsamında geleceğin mühendisleri olan öğrencilerimize engellilerin hayatlarındaki engelleri kaldıracak ürünler tasarlamak ve çalışmalar yapmak hususunda çağrıda bulunuldu. Seminerde Özçetin, engelliler ile ilgili toplumsal uyum konularının aşılması için bir süper güce ihtiyacımız olduğunu ve o süper gücün birbirimizi dinlemek olduğunu açıkladı.

İlgili Fotoğraflar