Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesini Kazanan Öğrencilerimizi Tebrik Ediyor Hoş Geldiniz Diyoruz

11 Ağustos 2017

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Fakültemiz 62 öğrencisi ile eğitime başlıyor. Fakültemize 8 Ağustos 2017 Salı günü açıklanan LYS sonuçlarına göre 60 öğrenci genel, 2 öğrenci ise okul birinciliği kontenjanından girmeye hak kazandı. Bu yıla kadar öğrencilerimiz eğitimlerini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde sürdürmekteydi. Nitekim önceki yıllarda ÖSYS kılavuzunda da öğrencilerimizin eğitimlerini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde sürdürecekleri belirtilmekteydi. Bu yıl öğrencilerimizi Çorum’da görmekten büyük bir gurur ve mutluluk duymaktayız.

Açıklanan sonuçlara göre Fakültemize yerleşecek öğrencilerimizin MF-3 puan türüne göre 443-480 puan aralığında olduğu, Genel Yerleştirme yapılan 60 öğrencinin 14’ünün 1. tercih olarak Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih ettikleri, öğrencilerimizin 10’unun Çorumlu, 11’inin ise komşu illerden oldukları görüldü.

Eğitim-öğretimine yeni başlayan bir Fakülte olarak öğrencilerimizin yaklaşık %25’inin ilk tercih olarak Fakültemizi seçmeleri bize ayrı bir mutluluk vermiştir. Aramızda Çorum ve komşu illerden 21 öğrencimiz olması da Fakültemizin bölgemize eğitim alanında da verdiği hizmeti göstermektedir.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı